OS-febern fortsätter när guldhjältarna, Mondo Duplantis och Daniel Ståhl, kommer till BAUHAUS-galan 30 juni på Stockholms Stadion.

BAUHAUS-galan som i år var världens femte bästa friidrottsgala och därmed är populär bland de aktiva, släpper de första namnen till galan. Den olympiske mästaren Mondo Duplantis kommer tillsammans med OS-silvermedaljören från Tokyo, Chris Nielsen, USA, och den dubbla världsmästaren Sam Kendricks, USA.

– BAUHAUS-galan är mitt självklara genrep inför VM i Eugene. Jag älskar att tävla inför den magiska publiken på Stadion, säger Duplantis.

– Vi stavhoppare älskar att tävla i Stockholm med det fantastiska mottagande vi får av publik och arrangörer, meddelar den dubbla världsmästaren Kendricks och OS-silvermedaljören Nielsen.

Det blir en intensiv friidrottssommar med VM i Eugene 15 juli och EM i München en månad senare. BAUHAUS-galan är den sista tävlingen innan de svenska VM-resenärerna ger sig av till USA för att ladda för VM.

I diskus möter den olympiska mästaren Daniel Ståhl hela världseliten. Däribland den svenska OS-silvermedaljören Simon Pettersson. Vidare kommer bronsmedaljören, Lukas Weisshaidinger, AUT, och den unga världstvåan Kristjan Ceh, SLO.

– Det skall bli kul att visa upp mig för hemmapubliken på Stadion som OS-guldmedaljör. Jag hoppas på ett stort publikstöd så att jag kan kasta ännu längre, säger Ståhl.

Ytterligare en världsstjärna har gett klartecken till BAUHAUS-galan nästa år. Den regerande olympiska, världs- och europamästaren i längdhopp, Malaika Mihambo, GER. Malaika som i år har utsett till Tysklands idrottskvinna för tredje året i rad, en bedrift som bara en tidigare kvinna har lyckats med (Steffi Graf 1986-1989). I längd får hon möta Sveriges längdhoppsstjärna Khaddi Sagnia, som vann silver i Diamond League-finalen i Zurich för tre månader sedan. Även VM-silvermedaljören Maryna Bekh-Romanchuk, UKR, kommer till galan.

Kategorier: BAUHAUS-galan